Strojek na donuty a koblihy
Spirálový, ruční šlehač.
Průměr šlehací metli je 85mm
Ideální pro šlehání většího množství šlehané směsy.
Kategorie: | Potřeby na pečení |
---|
Těsto lžící naplníme do strojku, 3 cm pod okraj. Stiskneme tlačítko, aby těsto začalo stékat ze spodní strany strojku. Při správné hustotě těsto stéká 3 - 5 vteřin. Poté palcem uvolníme tlačítko a píst odštípne kroužek těsta, které padá do vroucího oleje.
Při výrobě malých pouťových kroužků odšroubujeme ve spodní části červený píst, vtlačíme s malým pístem.
Můžeme polévat čokoládou a sladkými polevami.
Příprava těsta Donut:
1/2 kg hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 vejce, 200 g kyselé smetany, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 dcl vlažného mléka. Šlehačem zpracované těsto necháme cca 15 minut dozrát v teplé místnosti. Těsto musí být tažné a houževnaté.
Z nakloněné lžíce musí pomalu stékat. Záleží na mouce jak nasává mléko. Př. přidáme mléko, nebo mouku a
znovu zapneme šlehač.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.